2014. szeptember 30., kedd

Evolveo W7 - GO(pro?!)



Bevezető, Doboz
Ugye manapság már szinte mindenki ismeri a sportkamerákat, leginkább a GoPro-t. Ezek a kis apró, ugyanakkor strapabíró kis kamerák rendkívül, a méretükhöz képest meg pláne jó kép és videó minőséget produkálnak. Igaz, a mai kis tesztalanyunk nem tud 4K-ban felvenni, de ettől függetlenül nem kell rögtön arra gondolni hogy ez már rosszabb mint a többi. 
A kép forrása: evolveo.eu

Az „ez” alatt az Evolveo újdonságát, a W7-es akciókamerát értem, aminek a mérete, és a kialakítása is rendkívül meglepő módon hasonlít a GoPro kamerákhoz. Eredeti dobozban, minden tartozékkal (a gyári tartozékokra értve. Például: töltő, csat, univerzális csíptető, rugalmas tartó, kormánycsatlakozó, USB kábel, ragasztóval bekent talp, forgókar, műanyagtok, használati utasítás és akkumulátor) kaptam meg a készüléket.
A kép forrása:evolveo.eu

1….2…..3…..Action!
Sok ismerősöm mondta hogy szeretne ilyen kamerát, és én elgondolkoztam hogy tulajdonképpen ez csak akkor jó, illetve akkor veszem hasznát ha kimozdulok, nyaralni, síelni megyek. Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem hasznos, mert igenis hasznos. Néha azért előfordulhat hogy kiviszem a kutyát sétálni is akkor is születnek remek felvételek. Sőt ez valószínű, ha egy kicsit izgalmas tájra megyünk ebet sétáltatni. A készülékház elején rögtön az objektívet, egy jelző ledet, és a fedél alatt az akkumlátort találjuk. Felül kettő darab menügombot, oldalt pedig a hdmi, a mini USB és a Micro SD kártyahelyet fedezheti fel a bámészkodó.




A hátulján a színes LCD kijelzőt, és egy Evolveo feliratot láthatunk, alul pedig a szokásos állványhoz való menetet találjuk, és ehhez mind, társul egy kis műanyag burkolat ami megadja neki a szükséges védelmet víz, por, és az leejtés ellen.
Használat közben a szerkentyű úgymond változatosan viselkedik. Néha előfordul hogy lefagyogat, és hogy sokáig kell várni amíg elkezdhetjük a felvételt. Egyébként, ezen kívül hibátlanul teszi a dolgát.  A videó minősége ugye elvileg Full HD, és ugyan ez a gyakorlatban is látszik, mert a színek szépek, és jó a felvétel, de egy hibája van. Ha megmozdítom felvétel közben,(ami ugye elég sűrűn fordul elő) akkor tele lesz vízszintes csíkokkal a felvétel. Nem tudom hogy miért van, lehet hogy hibás darabot kaptam, de ezt tapasztaltam.

A képek, szépek, viszonylag élesek. A hangminőség meglepően jó volt, még miután kivettem a vízből, utána is. Akinek Androidos készüléke van, az most nagyon örüljön, hiszen az gyártó készített számukra egy alkalmazást amellyel egy kis késéssel, de követhető élőben a kamera képe, valamint mint a hozzá való kis távirányítóval elindítható, illetve megállítható a felvétel. Sajnos ez nem működik olyan jól mint ahogy hangzik, mert az alkalmazás számos hibával kűzd, például lefagy, megszakad a kapcsolat.
 Akkumlátor, Összegzés
A kamera energiaforrása egy kis  akkumlátor, ami körülbelül fél óra negyven perc használati időt biztosít számunkra. Igen, ez meglehetősen kevés, de sajnos még nem elég fejlett hozzá a technológia hogy nagyobb kapacitású, de ugyanakkor kompakt méretű akkumlátort hozzanak létre. Az Evolveo egy remek márka, ami véleményem szerint örvendetes hogy különféle piacokon is kipróbálja magát. A strapatelefonjukkal már bizonyítottak, de úgy gondolom hogy az akciókamerájukon még nem árt egy kis csiszolás. Ár-érték arányban egyértelműen verhetetlen, minőségben megfelelt.
Köszönjük a tesztkészüléket az Evolveo hazai képviseletének!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése