2012. február 14., kedd

Hamis Instagram alkalmazás a Marketen

Ma valószínűleg többen is beugrottak annak, hogy megjelent az Instagram Androidra. A hírt mi is örömmel hallottuk és azonnal rá is repültünk a Marketra. Keresni nagyon nem kellett a klienst, bár nem a lista tetején volt és a gyártó neve sem volt a helyén, azért tettünk egy próbát. 





Ha jól körülnézünk egyébként már az adatlapon is több gyanús elem van:
  • Friss app, és máris 1000 5 csillagos értékelés, ennyire nem sikerülhet jól valami
  • Nincs egy megabyte a program. Ha megnézzük a hasonló appokat, mind jóval nagyobb, ami érthető is, hiszen ha egy jól eltalált alkalmazásról beszélünk a témában, azért annak kell tudnia pár effektet és featuret.
  • Nem kiemelt alkalmazás. Ha a rendes gyártó adja be a programot a Google minden bizonnyal kiemelt helyre tenné a szoftvert, hiszen jól tudják, nagyon sokan várják már az app androidos változatát.
  • Két árva screenshot.
Az igazi meglepetés azonban csak ez után jön. Telepítést követően azonnal láthatunk két üzenetet, miszerint “Free Music” és a “Top Apps” linkek elkészültek az asztalon. Micsoda? Majd az Instagram készítői pont ingyen zenét akarnak nekünk ajánlani. Ha ez nem lenne elég, az értesítés sávba is beépült egy nagyon “hasznos” Download Music for Free link.
Következő nagyon érdekes lépés pedig, hogy ha képet akarunk készíteni, a program előzékenyen felhívja a figyelmünket arra, hogy a filterek használatához 5 csillagra kell értékelnünk az appot. Na hát innen az a sok 5 csillagos értékelés. Ha még ez sem lenne elég, utána rögtön a Facebook falunkra szeretné ki spammelni magát az app. Ez volt az a pont, ahol már tovább nem érdekelt, hogy még milyen trükköket vet be a program, és letöröltem. Tegyetek ti is így, és vigyázzatok az ilyen programokkal.

Forrás: http://android.rook.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése